Language:

2013 m. rugpjūčio 29 d. - rugsėjo 1 d. pas klubo seses viešėjo svečiai iš Japonijos.

Japonijos Soroptimisčių sąjungos, Suruga klubas su mūsų klubu palaiko glaudžius ryšius. 2012 metais net 9 mūsų klubo sesės svečiavosi Japonijoje. O šių metų rugpjūčio 29 – rugsėjo 1 dienomis, Lietuvoje svečiavosi Suruga miesto soroptimisčių klubo sekretorė Tomoko Fujiyoshi su vyru Hiroaki.
 
Šiais metais mūsų klubas pradėjo vykdyti naują projektą „Ori senatvė“, kurį parėmė ir Europos Federacija. Svečiai iš Japonijos domėjosi mūsų projektu, todėl mes juos nuvežėme į senelių globos namus „Senevita“. Svečiai buvo maloniai nustebinti senelių globos namų administracijos ir direktoriaus Petro Jurgilo dėmesiu, jiems koncertavo globos namų globotiniai.
 
Vizito Lietuvoje metu, mūsų svečiai dalyvavo ekskursijose po Valdovų rūmus, Prezidentūrą, Trakus. Plaukiodami Galvės ežere  laivu jie ne tik grožėjosi Trakų pilimi, Užutrakio dvaru, bet ir klausėsi LRT džiazo grupės koncerto.
 
Be to, svečiai iš Japonijos Lietuvos klubų Sąjungos valdytojos Nijolės Netikšienės buvo pakviesti pietums į Lietuvos Soroptimisčių Sąjungos būstinę.
 
Prezidentė Violeta Žalgevičienė