Language:

2017 m. kovas Soroptimisčių surinktos knygos iškeliauja į Airiją

Akcija „Padovanok lietuvišką knygą Airijos lietuviams“ jau tuoj pasieks tikslą – knygos supakuotos, išvežtos į Airijos ambasadą Vilniuje, iš kurios tuoj pat pajudėjo Airijos link.  Apie tai informavo Vilniaus soroptimisčių klubas.

Airijoje vaikiškų knygelių laukia keturiolika lietuviškų mokyklų. Pirmąsias knygas tenykštės mokyklos gaus kovo 16-ąją, Knygnešių dieną. Keletą mėnesių Šilutės „Soroptimos“ klubo moterys ragino šilutiškius dovanoti knygas, kurias rinkti apsiėmė Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos moterys. Į prašymą atsiliepė gimnazistai, mokiniai, gyventojai. Vieni dovanojo po vieną knygą, kiti jų atnešė po nemažą krūvelę. Aišku, buvo tikimasi, kad daugiausiai knygų bus padovanota vaikams, bet iš 54 supakuotų dėžių, tik 11 užpildyta vaikiškomis knygelėmis.

„Padėkime užsienio lietuviams išlaikyti lietuviškumą, skaityti knygas gimtąja kalba, mokyti vaikus pamilti lietuvišką knygą“, – ragino „Soroptimos“ klubo moterys, šiam darbaui paskyrusios nemažai ir savo brangaus laiko.

F. Kafka, žymus austrų prozininkas, vienas įtakingiausių ir savičiausių XX a. rašytojų, rašęs vokiečių kalba, yra pasakęs: „Knyga turi būti kirvis, tinkamas iškirsti jūrai, kuri mumyse užšalo“. Moterys siekia, kad diena po dienos, metai po metų bėgantis laikas nesukurtų tokio storo ledo sluoksnio, kad jau būtų labai sunku jį pramušti...