Language:

2017-02-25 Valdybos posėdis Kaune

Vasario 25 d. Kauno savivaldybėje vyko SKS išplėstinis posėdis.

Svarbiausias posėdžio klausimas – Taikos nominacijos  įteikimas Kauno klubo narei  Rūtai Urbanskienei, kuri jau 26 metai aktyviai dalyvauja soroptimistiniame judėjime.

 Prezidentė L.Jonkuvienė pateikė informaciją, apie pareigūnių kandidatūras į SIE 2019-2021 m.  prezidentės postą. Klubai palaikė lenkės Annos Wszelaczynska kandidatūrą , o 2017-2019 Vice prezidentės kandidatūrai buvo pateikta mūsų sąjungos narė Žaneta Vyšniauskienė. Programų direktorė Rūta Janulevičienė pristatė  Alytaus, Raseinių ir Vilniaus I klubų pateiktų Action Fund paraiškas. Išrinkta programų direktorės asistentė - Elona Mikalauskienė,  atsakinga už sąjungos internetinį puslapį, dėl kurio atnaujimo vyko diskusija. V. Bagdonienė pateikė Stipendijų fondo komisijos ataskaitą. Suformuota Lietuvos 4 narių delegacija į liepos 12-16 d. Florencijoje  vykstantį SIE kongresą. Į jį vyks Sąjungos prezidentė L.Jonkuvienė, valdytojos A.Balčiūnaitienė, V. Bagdonienė ir kandidatė į SIE pareigūnes Ž. Vyšniauskienė.

Posėdžio dalyvės su didžiausiu malonumu išklausė VU Kauno HF katedros vedėjos, profesorės Virginijos Jurėnienės paskaitą

“ Moterys- ne tik istorijos stebėtojos“