Language:

2015 m. rugpjūtis Klubo 17-asis gimtadienis surengtas ant švento Rambyno kalno

Šilutės soroptimistės žino: kiekvieną rugpjūtį jos sulauks mieliausios viešnios – savo klubo krikštamotės Ursel Imhof iš Vokietijos Bukstehudės (Buxtehude) klubo. Jau 17 metų Šilutės Soroptimos klubas savo gimtadienį visada švenčia su Ursel (tik vieną rugpjūtį per tuos metus ji negalėjo atvykti į Šilutę).
            Ir šį rugpjūtį visas mus subūrė klubo gimtadienis, kurį nusprendėme paminėti išvykoje į Rambyno regioninį parką.
            Krikštamotei ši kelionė mūsų krašte nebuvo vienintelė. Ursel pasitikusi sesė Vaidilutė jai dar aprodė neseniai rekonstruotą Ventės rago ornitologijos stotį, Kintus. Vakarienei susirinkome pas klubo prezidentę Jūratę ir jos vyrą Saulių, kur kepėme šašlykus, aptarėme praėjusios vasaros įvykius.
            Kito vakaro kelionė į Rambyno regioninį parką buvo pilna staigmenų. Nepaprastai įdomiai apie lietuviškos spaudos platinimo lopšiu vadinamus Bitėnus pasakojo gidė Giedrė Skipitienė. Ji priminė ne tik spaustuvininko Martyno Jankaus ir jo šeimos nuopelnus Lietuvos spaudai, raštijai, kultūrai, bet pripasakojo intriguojančių istorijų apie unikalią Bitėnų baltųjų gandrų koloniją, įsikūrusią pušyse. Nusilenkėme Lietuvos šviesuoliams Vydūnui, M.Jankui ir kitiems, palaidotiems Mažosios Lietuvos panteonu vadinamose Bitėnų kapinaitėse.
Baltų dievų buveinėje  - ant Rambyno kalno - sužinojome apie pagoniškąjį mūsų protėvių tikėjimą, apeigas ir čia pat surengėme naujos mūsų sesės Lijanos Šerpytienės simbolinį krikštą ir inauguraciją į klubą.
Čia, ant senojo Rambyno, klubo prezidentė Jūratė Skabeikienė paskelbė apie pareigų perdavimą būsimai prezidentei Loretai Alsei ir vainikavo ją soroptimistinių spalvų - geltonų ir mėlynų - gėlių vainiku.
Vakarą baigėme daugelio sesių pirmą kartą aplankytoje kaimo turizmo sodyboje „Senasis Ramybas“, kurioje sužavėjo šeimininkų gebėjimas išsaugoti autentiką, kurti svečių namus laikantis istorinių tradicijų.
Klubo gimtadienio vakarienės metu krikštamotė Ursel perdavė klubui puikią sesių iš Bukstehudės dovaną – soroptimistine simbolika išaustos dovanų juostelės ritinėlį, o mūsų klubo globojamiems Saugų vaikų globos namams perdavė finansinę paramą.