Language:

2015 m. birželis Globos namų gyventojai laiką leido geradarių surengtoje stovykloje

Tris dienas poilsio ir laisvalaikio centre „Minija“, kuris yra Kintuose, stovyklavo Saugų vaikų globos namų auklėtiniai. Šioje įstaigoje gyvena 74 vaikai, bet tik apie 20 jų gali vasarą praleisti pas globėjus. Tad tam, kad visi vaikai galėtų pakeisti aplinką ir turiningai praleisti laisvalaikį, gerų žmonių pastangomis buvo surengta ši stovykla.
Prie stovyklos organizavimo daug prisidėjo ir Silutės Soroptimos klubas, suvedęs stovyklos iniciatorę, vilnietę Viktoriją Grajauskienę su Šilutės šeimos klubo narėmis, surengęs stovykloje dainų vakarą su gitaromis.
Atvykusių į stovyklą vaikų laukė gausybė pramogų, kurias surengė įvairūs geradariai. Vos įsikūrę jie buvo pradžiuginti Šilutėje veikiančio vaikų žaidimų kambario „Teminukas“ animatorės piešiniais ant veidų, o su Šilutės gėlių salono „Meilenė“ darbuotojomis pūtė balionus bei iš jų lankstė įvairias figūras.
Į stovyklavietę užsuko ir klaipėdiečių šokėjų grupė, kuri ne tik pati šoko, bet ir mokė vaikus gatvės šokių judesių. Vakarop vaikai su auklėtojomis būrėsi prie laužo, gamino vakarienę, klausėsi Pamario pagrindinės mokyklos gitarisčių, vadovaujamų sorpotimistės Ivetos Ambrulaitienės, atliekamų melodijų, kartu su gitaristėmis ir Šilutės moterimis soroptimistėmis dainavo.
Kita diena taip pat buvo triukšminga: vaikai mankštinosi, maudėsi netoliese tyvuliuojančiose mariose, mokėsi gaminti papuošalus, varžėsi sporto rungtyse.  Popiet stovyklautojų laukė fotografijos terapija, kurią dovanojo profesionali fotografė iš Vilniaus Dalija. Šiltą vasaros vakarą vainikavo koncertas, kurį vaikams dovanojo rusniškiai Valdas ir Vainora Lacko.
Paskutinė diena stovyklautojams neleido galvoti apie artėjantį išvykimą. Vaikai vėl maudėsi, surengė madų šou, dalyvavo orientacinėse varžybose, vakarojo su šalyje gerai žinomu renginių vedėju Remigijumi Žiogu.