Language:

2015 m. kovas Vakaras buvusiame Šilutės kalėjime, virtusiame modernia profesine mokykla

Ne kiekviena iš mūsų, praeidama prie Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklą, įsikūrusią istoriniame pastate – XIX a. statytuose Šilutės teisingumo rūmuose, susimąstydavome apie šio pastato istoriją ir turtingą dabartinės mokyklos veiklą.
            Daugybę krašto istorijos įdomybių, teisingumo rūmų ir čia pat buvusio kalėjimo veiklos faktų, architektūrine vertybe pripažintų pastatų išsaugojimo peripetijų papasakojo Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos direktorius, istorikas Pranas Avižinis, pakvietęs soroptimistes ne tik į istorinę viešnagę, bet ir į vynų degustacijos vakarą. Mat mokyklos, be kitų specialistų, ruošiančios ir padavėjus bei virėjus, pedagogai yra ir tikri vynų žinovai, stažavęsi ne vienoje vyndaryste garsėjančioje pietų Europos šalyje.
            Apvaikščiojome senuosius istorinio komplekso pastatus, kuriuose išsaugotos vertingiausios architektūrinės detalės, nusileidome į buvusio kalėjimo rūsius. Vienas autentiškai išsaugotas koridorius ir kamera perkelia lankytojus į šimtmečio senumo laikus, kai kamerose buvo kalinami kontrabandininkai, vagys, smurtinių nusikaltimų organizatoriai, vėliau – sovietų valdžiai neįtikę žmonės.
Beje, nakvynės paslaugas mokomajame viešbutyje teikianti mokykla aštrius pojūčius mėgstantiems savo klientams gali pasiūlyti ir nakvynę tikroje kameroje, ant tikrų dviaukščių kalėjimo lovų. Pasak direktoriaus P.Avižinio, jau buvo keletas norinčiųjų išbandyti savo nervus...
Susipažinome su 60 metų gyvuojančios Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos pasiekimais, tarptautiniais ryšiais, naujais projektais. Vienas reikšmingiausių – pastatytas naujas mokomasis viešbutis. Puikų įspūdį padarė jaukiai įrengti viešbučio kambariai, modernios virtuvės.
P.Avižinis su profesijos mokytoja Danguole Nausėdiene papasakojo apie vynų vartojimo kultūrą, jų pasirinkimo galimybes, derinimą su maistu ir kitas subtilybes.