Language:

2014 m. gruodis Soroptimistės - tarp knygos riterių

Kasmet šalies bibliotekose vykdoma akcija "Knygų Kalėdos". Ji kviečia visus šalies žmones branginti knygą, skaityti ir dovanoti naujų knygų savo krašto bibliotekoms.
 
Prie akcijos prisidėjo ir Šilutės Soroptimos klubas dovanojęs Šilutės r. Fridricho Bajoraičio viešajai bibliotekai keletą vertingų knygų.
 
Nuo lapkričio 10-osios Šilutės F.Bajoraičio viešajai bibliotekai paaukotos 668 knygos, kurių vertė perkopia 16 tūkst. litų. Knygos ginklanešiai – bibliotekininkai pakvietė visus geradarius į bibliotekos Kultūrinę palėpę pasidžiaugti dovanomis - knygomis, padėkoti už sielos gerumą.
 
„Visi esate Knygos riteriai, o knygos namai yra jūsų sparnai. Mes galvojame, kad niekas gražiau neatspindi žmogaus gerumo kaip dovana, kurią žmogus jaučia širdimi - juk to akys nepajėgia pamatyti“, - kreipdamasi į atvykusius verslininkus, laisvo žodžio puoselėtojus sakė bibliotekos direktorė Dalia Užpelkienė.
 
Atsidėkodamos už artumą, už sielų tapatumą, bibliotekininkės geradariams įteikė pirmuosius bibliotekos Knygos ženklus. Popietės metu visi aukojusieji pasirašė ant savo paaukotų knygų, kurios vėliau buvo pažymėtos specialiais akcijos lipdukais.