Language:

Fotografijų parodos "Senjorės puošia pasaulį" atidarymas

Brandus amžius – tai gyvenimo periodas, kai sukaupta išmintis ir patirtis gali praturtinti ne tik artimą aplinką.

 

"Reikia veikti ir kas, jei ne mes, moterys...!",- taip kalbėjo viena iš parodos  "Senjorės puošia pasaulį" herojų Zita Gineitienė. Lietuvos soroptimisčių klubų sąjungos organizuota fotografijų paroda atidaryta rugsėjo 27 dieną Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių name - muziejuje. Parodoje pristatomos 16 moterų senjorių, vienijamų siekio kurti aplink save gražesnį ir geresnį pasaulį.

Jų veiklos išties skirtingos – nuo tautinio paveldo puoselėjimo, kultūros renginių organizavimo, rūpinimosi beglobiais vaikais ar aplinkos gražinimo iki mokyklų ir tarptautinių organizacijų steigimo.

Šios moterys turėtų tapti įkvepiančiu pavyzdžiu kitoms, ypač jaunesnės kartos moterims ir prisidėti formuojant tikrąsias - ne vienadienes, o turinčias išliekamumą vertybes.
Senjorės gyvena 6 miestuose, kuriuose įsikūrę 7 soroptimisčių klubai: Alytaus, Kauno, Panevėžio, Raseinių, Šilutės ir Vilniaus( I- asis bei Senamiesčio). Soroptimistės moterys siekia šviesti ir įvairiapusiškai lavinti moteris (ypač mergaites), siekiant padėti joms tobulėti dvasiškai ir profesiškai, laikantis nuostatos, kad švietimas - tobulėjimo pamatas, žmonijos pažangos laidas, bei raktas į progresą. Paroda dėkojama moterims už darbus, kuriuos jos nuveikė vedamos altruizmo, o žiūrovams linkima maloniai praleisti laiką bei kurti gražesnį ir geresnį pasaulį.