Language:

Vilniaus 1-o soroptimisčių klubo prezidentės, Vitalijos Drobelienės, ATASKAITA

Per savo trumpą klubui vadovavimo laikotarpį, t. y. nuo 2019-10-01, su klubo narėmis atlikome šiuos darbus.

 

SUSIRINKIMAI.  Mūsų klubas pravedė 3 susitikimus:

2019 m. lapkričio  mėn. 19 d. Išklausė lektorės Aušros Taletienės paskaitą apie aromaterapiją (ypač visas klubo nares sudomino, kad įvairūs aliejai  labai padeda sunegalavus ne tik sumažinti negalavimus, bet ir padeda jų išvengti).

2020 m. sausio 22 d. susitikus su gamtininku, keliautoju ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi, įdomu buvo klausytis jo su komanda kelionės laivu Dniepru per Ukrainą. Rašytojas visas klubo nares susitikimo pabaigoje pamalonino, paskaitydamas savo naujausią apsakymą apie sūnų paklydėlį, žinoma ne savo.

2020 m. vasario 25 d. klubo narės susitiko su Europos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi atstovybės patalpose adresu Gedimino pr.16, Vilniuje. A. Pranckevičius supažindino su Ursulos von der Leyn komanda, su iššūkiais Europos susidūrusios 2019 metais ir iššūkiais dar laukiančiais Europos ateityje.

 

KULTŪRINIS GYVENIMAS IR RYŠIAI SU KITAIS KLUBAIS.

2019 m. spalio 25 d. kavinėje „Augustas ir Barbora“ Vilniuje klubo sesės kartu su Vilniaus senamiesčio klubo sesėmis organizavo susitikimą su 7 suomių soroptimistėmis, atvykusiomis į Vilnių švęsti savo klubo jubiliejaus. Susitikimo metu buvo apsikeista darbo patirtimi, sesių hobiais. Mūsų klubas organizavo ne tik viešnių vaišes kavinėje, bet ir pasirūpino sesių suomių nemokama ekskursija po Vilniaus senamiestį ir kukliomis sesių suomių jau kalėdinėmis dovanėlėmis.

2019 m. lapkričio 9 d. klubo 6 narės susitiko su Šilutės klubo sesėmis (14 žm.) Vilniaus Operos ir baleto teatre spektaklyje operoje „MADAM BATERFLAI“. Mūsų klubai draugauja jau ne vieni metai ir palaiko ryšį, susitikdami ne tik per sąjungos susitikimus, bet ir papildomai lankydamiesi vieni pas kitus, organizuodami renginius.

2019 m. lapkričio 14 d. klubo narės organizavo ekskursiją su gidu Valdovų rūmuose Vilniuje tema „RADVILŲ KUNIGAIKŠČIŲ ISTORIJA IR PAVELDAS“.

2019 m. lapkričio 17 d. klubo narės lankėsi „TANGO“ teatro spektaklyje.

2019 m. gruodžio 3 d. klubo narės lankėsi Pranciškonų vienuolyne, esančiame Trakų g. Vilniuje, sudalyvavo ekskursijoje po vienuolyną bei spektaklyje „Broliai Karamazovai“, kurį atliko studijos „THEAOMAI“ jaunieji aktoriai.

 

PARAMA.

2019 m. lapkričio 5 d. ir lapkričio 12 dienomis klubo narės nemokamai pakavo jau pagamintas žvakeles.

2020 m. sausio 28 d. 11 klubo narių su Vilniaus senamiesčio klubo sesėmis  nuvyko į Alytaus klubo sesių organizuotą labdaros koncertą „MATYTI GALIMA TIK ŠIRDIMI“, paremdamos šį koncertą. Klubo narės pasirūpino berniuko Adrijaus (kuriam buvo renkamos lėšos) mama Deimante, kurią pakvietė, nuvežė į šį koncertą ir po koncerto palydėjo iki pat namų.

Mūsų klubas pastoviai sudalyvauja, teikiant vienkartinę paramą Vilniaus vyskupijos „Caritas“ vaikų dienos centrui „Vilties angelas“. 2019 m. vasarą apmokėjo už  vieno vaiko vasaros stovyklą. 2019 m. spalio 27 d. kelios klubo narės dalyvavo Šv. Kryžiaus bažnyčioje adresu Daukanto g. 1, Vilniuje šv. mišiose, skirtose padėkoti už Vilniaus vyskupijos „Caritas“ vaikų dienos centro „Vilties angelas“ veiklos metus. Prieš kalėdas iš vaikų dienos centro „Vilties angelas“ vaikų mamų klubo narės paėmė 20 vnt. mamų rankomis pagamintų paukščiukų, kuriuos pasidovanojo sau per klubo kalėdinį vakarėlį, paaukodamos savo lėšas už žaisliukus. Šiuo sunkiu karantino laikotarpiu klubo narės parėmė vaikų dienos centrą, aukodamas savo lėšas grynais ir pavedimais dienos centrui, besirūpinančiam sunkiai gyvenančiomis šeimomis ir jų vaikais. Mamos dienai kepė sausainius, keksiukus ir pyragus, nors truputį karantino metu praskaidrindamos sunkiai gyvenačių šeimų mamų kasdienybę.

Mūsų klubas nuo 2018 m. globoja dar jauną dailininkę (dar moksleivę, bet talentingą, gyvenančią sunkiomis sąlygomis) Saulę. Klubo narės parėmė ją kukliomis dailei skirtomis priemonėmis, klubo sesių paaukotais drabužiais, skirtais Saulei ir jos šeimos nariams.  Dabar karantino metu Saulės šeimai klubo narės nuvežė vaikiškų knygelių, žaislų, drabužių.

Prasidėjus nuo 2020-03-16 karantinui dėl koronaviruso COVID-19, klubas nusipirko kaukių-respiratorių, iš kurių po 10 vnt. padovanojo kiekvienai klubo narei nemokamai, 100 vnt. kaukių padovanojo Vilniaus universiteto rezidentams, 30 vnt. kaukių padovanojo klubo sesės vaikų dienos centro „Vilties angelas“ vienuolei-vadovei Jolitai.

 

2020 m. vasario 25 d. klubo narės susitiko su Europos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi atstovybės patalpose adresu Gedimino pr.16, Vilniuje. A. Pranckevičius supažindino su Ursulos von der Leyn komanda, su iššūkiais Europos susidūrusios 2019 metais ir iššūkiais dar laukiančiais Europos ateityje.

----------------------------------------------------------------------------------------------