Language:

Soroptimizmo idėjų kupina savišvietos savaitė

 Augti ir tobulėti reikia kasdien. Tuo tikslu organizuota Lyderystės Akademija, siekianti  padėti jaunoms mergnoms

realizuoti save ir įgyvendinti lūkesčius; sukvietusi jaunąsias lyderes iš viso pasaulio ir kelis metus vykusi Makedonijoje.

Šiemet, bendradarbiaujant Danijos ir Alytaus soroptimisčių klubo narėms, pavyko mažąją Lyderystės Akademiją suorganizuoti Lietuvoje, būtent Alytuje.

Stovykla vyko  birželio 26 – liepos 2 dienomis Alytaus rajone Makniūnų kaime,  šalia vaizdingo Gailento ežero,

kur 27 merginos iš Alytaus turėjo galimybę nemokamai gyventi, mokytis, bendrauti, turiningai leisti laisvalaikį.

Inesa Pilvelytė, Alytaus soroptimisčių klubo prezidentė, stovyklos atidarymo metu sakė, kad žodis "lyderis" lietuvių kalboje gražiai semantiškai atkoduojamas. Lyderis – tai tas, kurį lydi sėkmė, laimė, ir be jokios abejonės gera komanda, tad ir šios stovyklos tikslas, kaip irpaties soroptimizmo judėjimo, išlieka labai panašus. Siekta suteikti kuo daugiau žinių, įrankių, kuriuos naudodamos moterys ir merginos galėtų tobulėti ir būti sėkmingos, tapti lyderėmis visose gyvenimo sferose – tiek darbe, tiek visuomeninėje veikloje, tiek šeimoje.

Stovyklos metu visas dėmesys buvo skiriamas trims žmogaus gyvenimo sferoms: sielai, kūnui ir protui. Todėl ir užsiėmimai buvo organizuojami būtent šiomis kryptimis – vyko sveikos mitybos, jogos, zumbos, karjeros planavimo, profesinės etikos ir etiketo, savęs pažinimo, laikoplanavimo, lyderystės paskaitos, grožio puoselėjimo užsiėmimai, aprangos ir stiliaus pamokėlės, vakarais merginos piešė ir spalvino fraktalus, dainavo pritariant gitarai ir šauniam muzikantui Lukui Kadišui, improvizavo sutartinių motyvais, išbandė ir lietuvių liaudies instrumentus –skudučius, kankles, būgnelius...

Dauguma projekto užsiėmimų skatino tobulinti save kuriant tinkamus santykius darbe, šeimoje. Stovykloje paskaitas skaitė daugiau nei 20 lektorių, dauguma jų nemokamai, dėstytojos ir MRU, VDU, VU ir kitų universitetų, gydytojos, menininkės, lektorės, kai kurios jų pačios soroptimistės, savo patirtimi ir žiniomis sutikusios pasidalinti su kitomis moterimis ir merginomis.

Didžiąją dalį stovyklos finansavimo lėšų skyrė Danijos soroptimisčių klubas, taip pat Alytaus miesto savivaldybė, finansavusi transporto išlaidas bei visos Alytaus soroptimistės, prisidėjusios savo energija, rūpesčiu ar tiesiog dideliu noru pasidalinti kilnia soroptimizmo idėja – skleisti gėrį kitoms moterims.

Stovyklos dalyvė Giedrė Dudavičiūtė

 

https://www.youtube.com/watch?v=nm3p2yGzzqk